Pri dopravnej nehode za tunelom Branisko vyhasol ľudský život

15.08.2023 Levoča

Poprad/Behárovce 15. augusta (TASR) - Polícia vedie trestné stíhanie v súvislosti so smrteľnou dopravnou nehodou, ktorá sa stala v pondelok (14. 8.) večer za tunelom Branisko. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že na mieste zahynula 37-ročná žena z Litvy.

"K smrteľnej dopravnej nehode došlo pár minút po 21.00 h na diaľnici D1 Beharovce za tunelom Branisko. Účastníkmi bol 73-ročný muž na vozidle značky Dacia a 35-ročný vodič Fordu pochádzajúci z Litvy," uviedla hovorkyňa s tým, že v oboch autách sa dohromady viezlo osem ľudí. Zrážka vozidiel si podľa nej okrem mŕtvej ženy vyžiadala aj viacero zranených osôb.

Oboch vodičov na mieste dopravnej nehody podrobili dychovým skúškam, v oboch prípadoch bol výsledok negatívny. Polícia na mieste prípad riadne zadokumentovala, presná príčina dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia jej účastníkov, je v štádiu objasňovania. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uzavrela Ligdayová.
 

Vyberte región